Advent Győrben

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy győri lévén az immáron hagyományossá vált 4 Évszak fesztivál keretében a Karácsonyt megelőző adventi időszakban is rengeteg színvonalas programon vehetek részt. Szuper dolog ilyenkor elkezdeni blogot írni...téma lesz bőven.

A téli fesztivál az én nagy kedvencem :)   Karácsonyt megelőző készülődés, a lakás kidekorálása (néha túlzásba esve), az ünnepi fények a városban, a forraltbor, a pálinka, a langalló, a zsíros kenyér és a cuki kis bódék ahol minden kapható, ami szem szájnak ingere. Mindennek csak a pénztárcánk szab határt természetesen. Nekem különösen a kézműves tárgyak a szívem csücskei. Szóval igen, ez az időszak annyira jó és kár, hogy csak egy hónapig tart. Azonban nem vagyok annak a híve, hogy október végén már karácsonyi dekorban ússzanak a boltok. Az idei évben találkoztam pl. először Mikulás figurákkal november elején. Ezt túlzásnak tartom. Közhelyeket nem akarok írni de jó lenne ha nem a pénzről, az ajándékokról és az idegeskedésről szólna ez az időszak.

Hagyományos eseménynek számít itt a városban, az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolása. Megmondom őszintén, hogy győri létemre még sosem láttam ezt.  Bezzeg a bécsi adventi vásárra majdnem minden évben eljutok. Szerencsére idén azonban annyira elkapott ez a „karácsony láz feeling „hogy késztetést éreztem eme hiányosságom pótlására.

A Széchenyi téren az ünnepi köszöntők után következett a lézerjáték, ami a Diótörő c. művet dolgozta fel. Idén először két felületen, a téren található templomon és a tér közepén lévő épületen.

Boldogan összegeztem, hogy megérte kimenni erre az alkalomra. Az egyetlen negatív dolog, hogy rengeteg ember volt és az ünnepség végén elég nagy volt a tömegnyomor. Persze ilyenkor ez kit érdekel?!  Szuper volt és már alig várom a következőt :D Mutatok Nektek egy képet ami a lézer show utolsó kis jelenete volt. 

10429328_901816596508819_8939083913041864851_n.jpg

 Hát nem édes az a kisegér? :)

 

Nektek mit jelent a Karácsony? A lakóhelyeden milyen hagyományos ünnepi programok vannak?

 

A győri karácsonyi vásárról hamarosan egy részletesebb blogbejegyzést is fogok írni.  Mert Christmas is all around ;)

 

Dóri