Örökké nem eshet!

Egyszer fent, egyszer lent tartja a mondás. Nos, ez valóban igaz, persze ha éppen lent vagyunk, akkor ez nem igazán vigasztal minket. Amikor lent vagyunk akkor minden rossz és mindegy, hogy ki mit mond, hogy majd jobb lesz és a többi… nem, ilyenkor ez nem segít. A legtöbben magunkba roskadunk, elvonulunk, kicsit befordulunk és jöhet a sok édesség. Valamennyire ez szokott segíteni, legalábbis nekem.

Az érdekes dolog, hogy amikor fent vagyunk, éppen a hullámvasúton akkor sokszor pont ettől ijedünk meg. „Úristen! Megérdemlem én ezt a sok jót?!”- tesszük fel magunknak a nagy kérdést. Miért félünk a jótól? Saját tapasztalatból mondom, hogy nekem néha nehezemre esik elhinni azt, amikor éppen minden rendben megy az életemben valahogy „félek” tőle. Véleményem szerint ennek az lehet az oka, hogy túl kemények vagyunk magunkkal és még akkor is a miértet keressük, amikor nem kellene, hanem pontosan annak lenne itt az ideje, hogy élvezzük a mindennapokat. Tudom, hogy nem lehet mindig csillámporos, rózsaszín köd minden, de a fenébe is, ha valami jó történik, akkor ne a miértet keresd benne, hanem csak élvezd. Megérdemled. Azt figyeltem meg, hogy tényleg minden fejben dől el és hiába közhely ez attól még nagyon is így van. Ha tudatosan átállítod az agyad arra, hogy a miértek helyett inkább a miért ne felfogást használod akkor egészen bámulatos változásokat fogsz tapasztalni. Nem is nagy ördöngösség, igaz? :) A pozitív gondolatok előbb bevonzzák a pozitív változásokat meg, persze ha nem az önsajnálattal vagyunk elfoglalva, akkor egyszerűbben megy. Rossz passzban vagy? Semmi gond, hisz ez mindenkivel előfordulhat, de pár nap után azért szedd össze magad és állj a sarkadra. Ha a padlón vagy inkább szedj fel onnan valamit!

1159896_large.jpg

  

TIPPEK A POZITÍV GONDOLATOK ELÉRÉSÉHEZ

 

A saját helyzetedet függetlenül próbáld megítélni és ne hasonlítgasd magad másokhoz ez sokkal célravezetőbb.

 

 Próbáld meg a dolgok pozitív oldalát meglátni és ne legyél folyton pesszimista, mert ez hosszútávon csak még több problémát generál.

      

Tudatosítsuk magunkban az erősségeinket, és keressünk, olyan tevékenységeket legyen az akár egy hobbi is, melyeken keresztül ezeket nap, mint nap használni is tudjuk! A sikerélmény pozitívan hat majd önbizalmunkra és kedélyállapotunkra is.

 

Merj segíteni. Tudatosan figyelj oda a környezetedre, mert lehet valakinek éppen Rád van szüksége. A segítségnyújtás érzése pedig jót tesz a lelkednek.

 

Merj segítséget kérni, amikor pedig neked van szükséged arra, hogy beszélj a problémáidról ne félj segítséget kérni, attól még nem vagy gyenge, mert a problémák kimondása már egy lépés a „gyógyulás” felé. 

 

Egy próbát szerintem megér! ;)

Dóri