Best of 2014

 A karácsonyi kajakóma utáni időszak elteltével ismét jelentkezem. Sajnos nem tudtam írni bejegyzéseket és irigylem azokat a bloggereket, akiknek volt energiájuk erre így az ünnepek alatt. Remélem mindenkinek meghitten, boldogságban és szerettei körében teltek az elmúlt napok. A két ünnep közötti időszak pedig tökéletes arra, hogy felkészüljünk a szilveszterre és a következő évre,a nagy bulira. Természetesen nem a kötelező bulizásra gondoltam, mert ebben az évben én is kihagyom ezt az utóbbi évek szilveszteri tivornyázásai után most egy kis pihenés fog a legjobban esni. Az év végén általában az ember akarva akaratlanul is visszatekint az elmúlt évre, a jóra és a rosszra is egyaránt valahogy mindig számot vetünk egy kicsit. Fogadalmakat nem szoktam tenni, mert én abban hiszek, hogy a változások a fejben kezdődnek és ehhez nem kell „különleges” alkalomnak lennie. A poszt írása közben éppen teát szürcsölgetek, néha kinézek az ablakon mert annyira szép a havas táj, éppen esik a hó, a gyerekek szánkóznak lent és ahh nem akarok nyálas lenni, de nagyon nyugodt és meghitt hangulatba kerültem ettől. :)

4c25a9f857b11ecabf19e2d67d0b6dc4.jpg

A karácsonyi időszak elteltével gondoltam, hogy kicsit visszaemlékezem és összeszedem a 2014-es év legjobb pillanatait, eseményeit, tanulságait, amik úgy gondolom, hogy építették és formálták a jellemem. A jóra szoktam emlékezni általában ezért is írok most Nektek ezekről, illetve próbálok mindenben valami pozitívat találni. :) Tartsatok velem!

Ezzel a poszttal egyben, pedig szeretnék sikerekben gazdag, boldog új évet kívánni Nektek!

 

-          A legnagyobb élményem a nyárhoz köthető. Azt kell mondjam, hogy sosem voltam olyan, aki spontán bevállal dolgokat. Idén júliusban viszont gondoltunk egyet egy barátnőmmel és 2 nap alatt megszerveztük, hogy elmegyünk Miskolcra az EFOTT-ra! Annyira spontán volt, annyira nem megtervezett és mag a 4 órás vonatozás is kalandos volt, de nem bántam meg, sőt! Életem egyik legjobb kalandjának tartom azt a hétvégét, na meg elveszítettem a „fesztiválszüzességemet” is és hihetetlennek tartom, hogy sosem jártam még fesztiválon. Érezted már magad teljesen szabadnak, amikor csak a pillanatnak élsz? Ez pont olyan momentum volt az életemben. Minden percét élveztem és igazából szerintem olyan voltam, mint egy hippi Woodstockban :D Szóval jövőre terveim szerint egy hétre megyek.wp_20140719_010.jpg

 High life in EFOTT 2014. :D

-          Az év nagy változása, hogy egyik napról a másikra mindent feladtam és belekezdtem valami teljesen újdolgokba. Ezekről már olvashattatok a blogomon. Ezt hatalmas pozitívumnak tartom, hiszen a változás néha elkerülhetetlen és hát nem kell félni tőle… csak nyerhetünk vele. A blogom is ennek a váltásnak az időszakában született meg és ezért meg pláne hálás lehetek, hiszen valószínű most nem írnék, ha ezt nem léptem volna meg. Összességében a blogom az én kis mentsváram lett ahol menedéket találok a mindennapok szürkeségében.

-          Megtanultam értékelni a barátságot illetve kénytelen voltam belátni, hogy nem minden arany, ami fénylik, minél magasabban vagy annál nagyobbat tudsz esni. Nem biztos, hogy amit fényesnek hittél az valóban az is. Nem kellenek álbarátok és negatív emberek és ennyi! Nem kell mindenkinek megfelelni, mert minek akarnék olyannak tetszeni, aki nem tud értékelni olyannak amilyen, vagyok?! Azt hiszem, hogy mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak, nemde?

-          Az elengedés művészetét is már kezdem kapizsgálni erről nem, akarok hosszabban írni, mert már korábban kifejtettem ITT.

1897e5bf29d7dd060f54e20017a9a419.jpg

-          A plusz egy random történés, hogy lehet másnak lerágott csont, de én most fedeztem fel újra a Gyűrűk ura trilógiát és az ünnepek alatt „kivégeztem” A Hobbit-filmeket is de olyan szinten, hogy tegnap moziban néztem meg nagy lelkesedéssel a befejező részt. Sosem gondoltam, hogy ennyire magával tud ragadni egy fantasy történet, de igazán hálás vagyok, hogy bizonyos emberek hatására kedvet kaptam hozzá.

Számomra ez az év a nagy felismerések éve volt. Lehullott az a bizonyos rózsaszín lepel a szemem elől és kicsit összekaptam magam az elmúlt évek „langyos vízben” eltöltött, sült galambot várós időszaka után. Vannak álmaim, vágyaim és nem fogom hagyni, hogy bárki is elhitesse velem, hogy kevés vagyok akármihez is!!!  A dolgokért meg kell küzdeni és akarni kell a jót, ki kell lépni a komfortzónából. Padlón vagy? Na és? Mindenki került már ilyen helyzetbe. Állj fel onnan, de előtte vegyél fel valamit. Akard a változást és ne féld azt, hiszen akkor elpusztít! Akard, mert akkor naggyá tesz! :) Pozitívan várom a 2015-ös évet és lelkes vagyok mert nyáron, ha minden jól megy ( és miért ne menne?)  lediplomázom. Márciusban a születésnapomon pedig elkezdődik a 4. hétéves periódusom. Miről is van szó? Azt mondják, hogy az ember életében 7 évenként következnek be változások, a sejtjeink és 7 évente újulnak meg. Úgy gondolom, hogy ez sem véletlen mert ha visszagondolok tényleg a fordulópontok 7 évente történtek a saját életemben is. 

 

Tervek? 

Nem az az ember vagyok, aki tervezni szokott. Halak jegyű révén általában azt szoktam mondani, hogy tudatosan sodródom, jelentsen ez akármit is. :) Szeretek szeretve lenni, szeretnék egy kis francia bulldogot, világot látni-főleg tengerpartot!, egy saját kis lakást, és persze Bridget Jones után szabadon: "Magától értetődően leadni öt kilót!" :D Egyszerű dolgokra vágyom, szerintem amire mindannyian, elsősorban boldog akarok lenni és egészséges. 

 

Dóri ;)