Fit files #3

 

2014.január 5. Egy teljesen átlagos nap. Jaaaaa, hát ma volt az év első munkanapja! Bevallom nekem, nem. A mai napomat tökéletesen arra tudtam felhasználni, hogy a keddi munkanapomat totálisan feltöltődve kezdjem. Feltöltődés, karácsony után? Bizony-bizony. Karácsony és szilveszter után ideje ismét belerázódni a mindennapokba. Novemberben már várod az ünnepeket és kezdesz hangolódni. Észrevetted, hogy januárban meg már a tavaszt kezded várni, a napsütést, a jó időt? Engedd el az ünnepek alatt felhalmozódott dolgokat és koncentrálj a jelenre! Nos, itt az ideje, hogy leporold magad, eltakarítsd a karácsonyi dekort és szedd le a karácsonyfát is. Nekünk ez már tegnap sikerült is. Mivel szerencsés vagyok és csak holnap kezdem meg a dolgos hétköznapokat ezért optimális eset állt fent ma. Reggel felkeltem, a szokásos banán és kávé. Apropó kávé. Nem vagyok függő, mert néha elfelejtem reggel meginni, de délután kipróbáltam ismét a zöld teát és nem tudom Ti, hogy vagytok vele… de én sajnos nem tudom meginni. Próbáltam már édesítővel, steviával de nem megy. Valami tipp, trükk, boszorkánypraktika? Hálás lennék érte!

noexcuses.jpg

A reggeli után elkezdtem a szobámba pakolni. Poroltam, elrakodtam a kis ünnepi dekorációt és szépen rendszereztem a „csata utáni harcteret”. Aztán egy kis mozgás. Januárban el fogom kezdeni keresni és remélem meg is találom, majd a tökéletes kis edzőtermet ahol levezethetem a felesleges energiáimat. Győriek? Ki tud valami jó kis hallgatóbarát helyet? Addig is mivel már tényleg bele akartam kezdeni az alakformálásba, elővettem az én jól bevált DVD-met, Cindy Crawford: Fitness csak Neked! Hiába van vagy húsz éves, hiába mondják rá, hogy már elavult és a többi blablabla… Nekem ez a tökéletes! Cindy alakja számomra az etalon, a TÖKÉLETES NŐ,  A TÖKÉLETES ALAKKAL, igen csupa nagybetűvel! Évek óta erre a DVD-re mozgok itthon. Az edzésprogram úgy van kialakítva, hogy váltott napokon lehet csinálni. Két 45 perces program van rajta valamint egy 10 perces arra az esetre, amikor nem lenne időnk, de azért mégis csinálni akarunk valamit. Bemelegítés, láb-combok, kar-váll/súlyzó, hasizom gyakorlatokból áll össze majd a végén a nyújtásból. Nekem ez bevált és valljuk be, a többi nem számít. Külön kiemelném, hogy itt nincs idegesítő beszélés, kommentár folyton, hogy „EZ AZ! BÍRJAD MÉG! ÉGJEN A ZSÍR!” csak engem idegesítenek ezek? Helyette jó kis zene megy és bizony jó látni, hogy Cindy-t is megizzaszt néhány gyakorlat, valamint elmondja, hogy bizony neki is csak a női fekvőtámasz megy. Az, hogy nincs időd, pénzed eljárni edzőterembe teljesen oké. Nem mindenki engedheti meg magának. Na, de manapság annyi ilyen DVD van amit otthon is meg lehet csinálni és most légy őszinte magadhoz? Nincsen egy nap 10 perced, akár este, hogy megcsináld?! Na, ez már nekem is kifogás. Ilyen nincs. Ha el akarod kezdeni, akkor maximum csak magadat hátráltatod azzal, hogy „Jaj, nekem erre nincs időm!” Valójában inkább lusta vagy elkezdeni. Sorry!

cindy2.jpg

 Egy kis ízelítő a DVD-ből :)

wp_20150105_004.jpg

 A nap főszereplői, a víz és a súlyzók

Az év első edzésén én 30 percet bírtam. Baromi büszke vagyok rá, mivel utoljára hát szerintem nyáron mozogtam így. Szóval ezután még egy kicsit takarítottam, még egy kis kalóriát égetve majd ettem egy kis müzlit és következett „a Királylányos órák” nevű rituálé. Ez az amikor magaddal foglalkozol. Esetemben vettem egy forró fürdőt, fincsi olajokkal, hajmosás, arcmaszk, testápolás. Hmmm és a jó közérzet is megjött, na meg a tudat, hogy szikla voltam és kezdtem magammal valamit. Optimális eset tudom, de néha van ilyen, kell ilyen. Egy kis jutalom, mert megdolgoztál érte.

 Ez a kis detox-készüljünk a szürke hétköznapokra nap még arra is jó volt, hogy megigyak másfél liter szénsavmentes vizet, ami bevallom egy picit nehéz volt, mert télen nem szoktam ehhez hozzá. Nyáron csont nélkül lemegy a duplája is, de télen nehezebb. Ti is így vagytok vele? Amit még nagyon szeretek nasizni, ha éppen egészségesebben kezdek enni az a fekete olívabogyó. Olvassatok csak utána mennyire egészséges. Én imádom.

wp_20150105_008.jpg

 Finom Bellvita, áfonyás minimüzli :)

 

A másik vallomás, szombaton még simán este lenyomtam fél tábla Milka csokit is. A mai nap valamiért viszont kattant az agyam. Nem kötöttem dátumhoz, de úgy látszik ma volt esedékes a kezdés. Nem terveztem egyszerűen csak jött. A combjaim meg azóta is remegnek, na meg a karom a súlyzózástól, de most valahogy ezt egy kellemes rossznak élem meg.

Ezek után tényleg azt gondolom, hogy nincsen lehetetlen, csak tehetetlen! Mire vártok még?

A szilveszteri fogadalmakat nem a Jótündérkeresztanyának tettétek, hanem MAGATOKNAK!

Túlbuzgó vagyok? Lehet. Inkább céltudatosnak mondanám most magam.

Az Instagramon ma pedig elkezdtem a #100happydays elnevezésű challenget is. Halmozzuk csak a kihívásokat! 100 nap- 100 happy fénykép az életemből. @dorieponi

 

Dóri