Filmes díjkiosztók ruhamustra #2

Ahogy ígértem a Golden Globe után most az Oscar-díj általam vélt legszebb ruháit mutatom be Nektek. Majdnem kicsúsztam az időből mivel mindig elfelejtem, hogy a február milyen rövid hónap, és no lám már mindjárt vége is…

Az Oscar-díj (Academy Award) az Egyesült Államokban a legrangosabb filmművészeti díja, amelyet 1929 óta a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) ad több kategóriában. A díjkiosztó minden évben február utolsó vasárnapján van általában. A díjkiosztó helyszíne Los Angeles a Kodak színházban. A kategória jelöltjeire az akadémiai tagok szavaznak a legnagyobb titoktartás keretében. A zárt borítékos megoldást 1941. óta használják, előtte már a díjkiosztó előtt kihirdették a nyerteseket. Az eseményt több száz tévécsatorna közvetíti az egész világon. A szobrot 1931-ben nevezték el Oscarnak. A szobor 24 karátos arannyal van bevonva, 34 cm magas és majdnem 4 kiló a súlya!

Az idei lesz a 87.díjátadó és természetesen az időeltolódásnak köszönhetően valamint mivel holnap hétfő és munkanap én most is kihagyom! :D A véleményem hasonló, mint minden amerikai díjátadóról, hogy megy a rongyrázás ezerrel, de azért mindenki szereti nézni, ahogy a szebbnél szebb ruhakölteményekben, parádéznak a sztárok a vörös szőnyegen. Annak viszont nagyon örülnék, ha végre a DiCaprio nyerne már! :D

Következzék is az én toplistám az Oscar ruhakölteményekről.

jessica-chastain-alexander-mcqueen-oscars-530x530.jpgJessica Chastain, Alexander McQueen által tervezett ruhacsodában 2012.

20120226-223454.jpgKate Winslet, Ben de Lisi tervezte ruhában 2002.

lupita-nyong_o-in-prada-oscars-2014.jpgLupita Nyong'o, 2014-ben talpig Prada szettben

4605017.jpgHalle Berry, Elie Saab ruhában 2003.

rexfeatures-409658ag.jpgEgy kis vintage a végére, Audrey Hepburn 1954-ben egy gyönyörű csipkeruhában, Edit Head jelmeztervező által megálmodott ruhában.

 

Nektek melyikek a kedvenc "Oscar ruhátok"?

 

Dóri