Ha képes vagy megálmodni, akkor képes vagy megvalósítani!

Július utolsó napja van. Hogy mi van?! Eltelt már az év több mint fele és csak kapkodom a fejem, hogy a fenében is milyen gyorsan telik ez a rohadt idő! Mintha csak tegnap lett volna, hogy január 1-ét írt a naptár és én azon gondolkoztam, hogy Úristen, de utálom az év elejét, de jó lenne, ha a diplomaosztón tartanánk már. Aztán mire kettőt pislogtam eljött az a nap is. Eljött az a nap is, hogy végre kimondhatom, hogy az elmúlt 8 hónap eseményei nem történtek hiába. Az összes negatív és pozitív hatásnak hálás vagyok, hiszen ezek nélkül nem jutottam volna most el idáig. Nagyon hálás vagyok a családomnak és a szűk környezetemnek, annak a pár embernek, akik mellettem álltak, támogattak és elviselték a cseppet sem könnyű természetem.  Érezted már azt, hogy jó úton vagy esetleg azt, hogy megérkeztél? Én úgy gondolom, hogy megérkeztem. Ott vagyok, ahol lennem kell, végre arra az útra léptem, amit már nagyon régóta csak a legvadabb álmaimban képzeltem el.

wallpaper_believe_in_your_dreams_by_dayabieber-d6fvvcm.jpg

Ilyenkor jut eszembe az, hogy teljesen mindegy ki mit gondol, mit hisz, mennyire nevet ki, mennyire néz le, mennyire tart teljesen hülyének, csak mert te hiszel abban, hogy igenis a legjobbat érdemled és minden erőddel azon vagy, hogy a maximumot hozd ki magadból. Elhiszed azt, hogy minden esemény, személy, történés téged szolgál. Azért van, hogy fejlődj. Ha minden szép és tökéletes és egyszerű lenne, nulla kihívással az egy idő után unalmassá válna nem igaz? Abban mi lenne a jó? Akkor hogy fejlődnél? Hogyan tanulnál a hibáidból, hogyan fejlődne a személyiséged? Ha elhiszed, hogy minden téged szolgál, akkor egy idő után megtanulod, hogy nem baj az, ha a dolgok „szétesnek” körülötted. Megtanulod ennek a jelzés értékét. Azért esik szét, mert figyelmeztet, hogy valami nincs rendben, valami nem úgy megy, ahogy kellene ezért szükséges változtatni. Az egy teljesen egyértelmű dolog, hogy a legtöbb ember a szokások rabja. Miért változtatnék, ha nekem ez évek óta így jó? Elvagyok a kis világomba, a langyos vízben ülök, nem sok inger ér, de ez jó… elvagyok, mint a befőtt. Érezted már így magad? Tedd a szívedre a kezed és őszintén válaszolj! Jó ez neked? Az én válaszom erre egy nagyon határozott NEM! Ezért is változtattam egy nagyot 8 hónappal ezelőtt. Nem mondom, hogy nem volt fájdalmas, de ha átéltél már hasonlót tudod, hogy az idő mindent megszépít! A végén úgyis csak a szépre fogsz emlékezni és minden apró kis emlékmorzsa, ami majd eszedbe jut mosolyt fog csalni az arcodra és egy mélyről jövő édes sóhajjal nyugtázod majd, hogy megérte! Elveszítettem mindent, ami az addigi életem szerves része volt majd egyedül maradtam, sokat sírtam, gyászoltam. Gyászoltam a „barátokat” akiknek a 90%-át elveszítettem, de nem érzem veszteségnek, mert aki igaz barát az mellettem maradt. Nem a mennyiség fontos, hanem a minőség. Ne csak akkor számítsak, akkor legyek jó arc meg minden, amikor hasznot lehet belőlem húzni vagy, mert ott van a nevem után valami semmitmondó tisztség, cím, hogy ez meg ez vagyok… Tudjátok, hogy ez a NAGYBETŰS életben mennyit fog majd számítani? Elárulhatom, hogy az égvilágon semmit. Te is csak egy XY leszel. A szőke, a barna, a vörös, a cserfes, a hisztis, a pletykás…

firework-2.gif

 

Ha úgy érzed, hogy nem vagy azon az úton ahol lenned kell, akkor VÁLTOZTASS! Senki sem fogja megtenni helyetted és az is biztos, hogy változások nélkül nem is fogsz egyről a11218614_622402274529743_2871325869087994356_n.jpg kettőre jutni. Egy helyben fogsz toporogni közben meg elkezdesz arról álmodozni, hogy „mi lenne ha?” A lehetetlen lehetséges és úgy még soha semmit sem alkottak, hogy ültek ölbe tett kézzel és várták a sült galambot! Bármit el tudsz érni csak akarni kell! Az elszántság és a kitartás a legfontosabb! Ha el tudod képzelni, hogy évek múlva hol szeretnél lenni, hol akarsz tartani, mit szeretnél csinálni, akkor meg is fogod tudni valósítani. Lesznek buktatók, nehézségek, de a végén el fogod érni a célodat. A kitartás ezért fontos. Nem mondom, hogy nekem nem voltak olyan napok, amikor azt mondtam, hogy én ezt feladom, nekem ez nem megy és elkezdtem a kifogásokat gyártani. Ez a lehető legrosszabb, amit tehetsz! Padlón vagy? Vegyél fel valamit, rázd meg magad aztán állj fel és próbáld újra! Csináld! A cél lebegjen csak a szemed előtt! Az meg ne érdekeljen, hogy ki mit gondol, mert ha te sziklaszilárdan elhiszed magadról, hogy képes vagy rá akkor nem érhet baj! :) 

Július utolsó napja van. Azt mondhatom, hogy lehet, megint elkezdek hinni a horoszkópnak, hiszen megírta, hogy a nagy változások hónapja lesz ez nekem. Hozzáteszem, szinte minden hónapban ezt írja, de úgy látszik most bejött! Átvettem a diplomámat, összeszedtem magam és most már elmondhatom, hogy megkaptam életem első állását. Egy olyan állást, amit mindig is csak elképzelni tudtam magamnak, hogy ez milyen szuper lenne kezdésnek. Elképzeltem, tettem érte és lám sikerült! Az utóbbi 4 nap történései intenzívebbek voltak, mint az elmúlt hónapom együttvéve. Váratlan is volt, mert abszolút nem számítottam rá, de amikor megtörtént megnyugodott a lelkem. Minden úgy volt jó, ahogy, minden úgy történt, ahogy kellett. Hálás vagyok a sok rosszért, a bánatért, a kihívásért, mert ezek nélkül most nem tudnám ezt megosztani Veletek!

large.gif

 Higgyetek Magatokban és sose adjátok lejjebb! Mindenki képes elérni az álmait, ha mer az ösztöneire, a megérzéseire hallgatni. Ez az igazi szabadság! Érezni azt, hogy ha nem akarsz mások elvárásai szerint élni és a kezedbe veszed a sorsod irányítását, akkor a csillagokig is eljuthatsz! Gyermeki naivitás? :) Vállalom. A gyermeki énemet sosem fogom elhagyni és azt gondolom, hogy ez is az egyik rúgó, ami előrevisz. Hiszek abban, hogy bármire képes vagyok! Nem lesz egyszerű ez az utazás, de megéri. Próbáld ki és majd meglátod, hogy az életed mennyire meg fog változni tőle! Én már alig várom, hogy belevessem magam az új kihívásokba és abba a bizonyos NAGYBETŰS ÉLETBE! ;)

Dóri