Új külső, új élet?

Ugye te is ismered ezt a mondást? Közhelynek is tartod valószínűleg. Az igazság viszont az, hogy amikor hirtelen kedvet vagy késztetést kapunk arra, hogy megváltoztassunk valamit a külsőnkön akkor ott bizony valami lélekbeli folyamat is lejátszódik. A lélek üzen nekünk, hogy szükségünk van a megújulásra.

A haj a lélek tükre írásomban ITT részletesen is olvashattok arról, hogy milyen sokféle hajszínt kipróbáltam már.

Mi ennek az oka? A fodrászok biztosan tudnának erről mesélni. Ha egy nő hirtelen változtat, a haján legyen szó akár egy új fazonról, színről vagy a leggyakoribb esetről, amikor a hosszú haját rövidre vágatja. Ez azonban mindenképpen meggondolandó én már belefutottam ebbe, hogy a derékig érőből lapockáig érőt vágattam és hát, utána alig vártam, hogy megnőjön. Mégis azt tudom tanácsolni, hogy amikor úgy érzed, hogy változtatnod kell akár egy belső sugallatra akkor hajrá! Ha merész vagy akkor derékig érő hajból mehet a pixi fazon. Egy a lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben és ne érdekeljen az, hogy más mit mond! Nem azt mondom, hogy meggondolatlan legyél, de ha „a lelked üzen”, higgy neki! :) Ép testben, ép lélek! Ahhoz, hogy az álmaidat, céljaidat elérd igenis fontos, hogy kívül belül elégedett legyél magaddal. Nem kell viszont egyből nagy dolgokra gondolni, elég akár egy aprócska változtatás és figyeld meg, hogy a kedved is sokkal jobb lesz és az önbizalmad is nőni fog. Szóval hajrá! Azt nem mondom, hogy 40 fokba jöjjön rád éppen az öt perc és három órán keresztül ülj a fodrásznál az áhított frizuráért, de mi sem mutatja jobban elszántságomat!

Tegnap a négy éven át tartó vörös korszakomat zártam le azzal, hogy barnára váltottam. Nagyon kellett ez nekem, sokkal jobban érzem magam és tényleg nagyon sokat dobott a kis lelkivilágomon.

Néhány érdekesség erről a hajszínről:

A barna hajhoz az észt és az értelmet párosítják valamint a felelősségteljességet. Azt hiszem, hogy tényleg nem véletlen, hogy erre a színre vágytam, hiszen a vörös hajamhoz sokszor a könnyűvérűséget és a hevességet párosították. Ezt már nem érzem magaménak. A barna hajúak állítólag két lábbal állnak a földön. Ez a szín biztonságot, nyugodtságot sugároz. A férfiak legszívesebben barna hajú nőt választanak feleségnek.

Levágatni most nem vágattam le a már említett ok miatt, de egy kis fazonigazítás, frissítő vágás az megtörtén. Szintén tegnap új körmökkel is megleptem magam, ami visszafogott mégis a nyíl minta az, ami feldobja. A nyíl ugyanis az akaraterő és a cél elérésének a képességét szimbolizálja. Ha szeretnéd megnézni, az Instagramon @funkydorie néven megtalálod róla a képet. Tényleg igaz, hogy a szimbólumok is sok mindent elárulnak rólunk. Mutatom a végeredményt! ;)

phototastic-2015_08_12_573ee368-43bc-4b62-b560-3a0883171e5d.jpgElőtte- Utána 

wp_20150812_18_04_52_selfie.jpg

 

 

Ti, hogy álltok a változásokkal? Szoktatok hirtelen változtatni a külsőtökön? Ha igen, miért?

 

Dóri