The last days of summer | DIY ötletek

A nyár utolsó napjai mindig vegyes érzelmeket váltanak ki belőlem és úgy gondolom az emberek többségéből is. Egyrészt véget ér a nyári szünet, a fesztiválszezon, a strandolás, a nyaralás és „a nagy szabadság”. Nyáron minden kicsit könnyebb, lazább, fesztelenebb.  Azok a fülledt nyári éjszakák, szerelmek… rengeteg minden történik, és rengeteg élménnyel leszünk gazdagabbak ebben az évszakban.

summer_sand.jpg

 Minden jónak vége szakad, tartja a mondás. Nem szabad azonban, hogy ezt az időszakot veszteségként éljük át. Gondoljunk csak bele, hogy mi minden jó történt és raktározzuk el az év utolsó felére.  Egy filmben hangzott el a következő nagyon találó mondat: „Nyáron gyűjts, télen fűts.” Nos, úgy gondolom, hogy ez nem kizárólag erre az időszakra, hanem egész évben is nagyon hasznos. A nyári emlékeket elraktározzuk, hogy majd a hideg téli napokon a takaróba beburkolózva jó érzéssel gondoljunk vissza azokra. :) Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én imádom az emlékeket, apróbb tárgyakat, fényképeket összegyűjteni. Biztos neked is vannak olyan tárgyak, amikre ha ránézel, rengeteg élmény ugrik be. Erről már írtam korábban, hogy pontosan ezért fontos, hogy olyan tárgyakkal vegyük körbe magunkat, a környezetünket, ami pozitív töltetű és semmilyen rossz érzés nem fog el minket, ha rápillantunk. Ugyanez vonatkozik persze az emberekre is. Aki menni akar, hadd menjen! Sajnos általános igazság, hogy mindennek van egyfajta lejárati ideje.

Két szuper DIY ötletet szeretnék most mutatni nektek. amikkel a nyári élményeket elraktározhatjuk és a szobánk éke is lehet. A variációknak pedig csak a képzeletünk és a kreativitásunk szabhat határt.

Nyári emlékek befőttesüvegben

Ez egy roppant egyszerű és hihetetlenül könnyen kivitelezhető ötlet. Tulajdonképpen az egyetlen dolog, ami szükséges hozzá az befőttesüveg és sok-sok emlék. Az üvegbe kerülhetnek fényképek, kagylók, homok, fesztivál karszalagok stb. Rendezd be a saját emlék üvegedet a saját stílusod szerint. ;)

6a00e008ccd07b8834011571cd1719970b-800wi.jpgvacation-jar.jpg

Nyári scrapbook/emlékkönyv/ fényképalbum

A nyári emlékek elraktározása egy hagyományos fényképalbumba, egy kicsit felturbózott módon. Ehhez szükséged van egy albumra, ami bármilyen lehet, mert napjainkban a választék szinte végtelen. Ha költséghatékonyabb megoldást keresel, akkor egy sima lapos füzet vagy akár sima papírlapok, írólapok is megteszik, amiket le tudsz fűzni egy dossziéba vagy mappába. A füzetet, dossziét, mappát is a saját ízlésed szerint tudod díszíteni matricákkal, képekkel, fényképekkel stb. Az albumodat feldobhatod apróbb tárgyakkal éppúgy, mint az üvegbe is szinte bármit elraktározhatsz, ide pedig szintén akármit beragaszthatsz. Profi módon is készíthetsz fotókönyvet (pl. Rossmann) amihez csak egy programot kell letölteni és a lehetőségek végtelen tárháza tárul elénk. Ez nyilván költségesebb megoldás és kevésbé személyes viszont a megjelenése kifogástalan. Bevallom őszintén én a saját kézzel készített ajándékok még most is sokkal többre értékelem, mert abba az illető beleteszi a szívét lelkét is.

summer_album_image3.jpgsummermemoriesweb.jpg

 

 

Kipróbálnátok valamelyik ötletet? Van saját, kreatív ötletetek az emlékek megőrzésére?

 

Dóri