#The4WeekChallenge 1.hét | Egy év margójára

Azt mondják, egy év kell ahhoz, hogy valamiről kiderüljön gyümölcsöző lesz –e.  Mivel senki sem lát a jövőbe ezért a sikerek elérése érdekében kockázatokat kell vállalnunk.  Lassan egy éve hoztam egy döntést, amit azóta sem bántam meg bár az útkeresés egyáltalán nem volt könnyű és fájdalommentes. Feladni mindent, amiről azt hittem, hogy téged szolgál és jó neked aztán rájönni, hogy egy helyben toporogtál és nem fejlődtél, sőt nagyon rossz hatással volt rád az bizony eléggé fájdalmas dolog. A belső útkeresés során az összes olyan tulajdonságod a felszínre jön, amely bizony egyáltalán nem kellemes. Rájössz arra, hogy mennyire nem voltál önmagad és mennyire kifordultál magadból. Arra is rájössz, hogy ilyen állapotban egyszerűen nem tudsz szeretetet adni viszont neked borzasztóan nagy szükséged van arra, hogy szeressenek. Ez olyan, mint egy tisztítótűz ahol az összes rossz tulajdonságod ezerszeresére nagyítódik fel és bizony neked ezekkel szembe kell szállnod. Aztán pedig mindent újra felépíteni és élni tovább az életed. Ez bizony egyáltalán nem egyszerű, de ha elég bátor vagy hozzá, akkor ki tudja mennyi idő és befektetett energia után, de meglátod, hogy majd megtérül a munkád. Nem szabad félni csak megélni a félelmeket, a fájdalmat aztán megerősödve learatni a kemény munka gyümölcsét. :) Mostanában egyre többen mondják nekem, hogy megváltoztam, hogy más lettem, hogy kicserélődtem. Nos, én azt mondom, hogy inkább megint ugyanaz a lány lettem, aki voltam és már nem akarok senkinek sem megfelelni. Ez pedig szabaddá tesz, ami természetes, hogy észrevehető a kisugárzásomban.

12143207_642289589207678_8121467156597916599_n.jpg

Nati felhívása, amely a #The4WeekChallenge névre hallgat éppen jókor jött ugyanis már régóta szerettem volna a tapasztalataimat szavakba önteni, de eddig nem tudtam hogyan álljak neki.  Ezért nem volt számomra kétséges, hogy kapva kapjak az alkalmon és egy 4 hetes sorozatban az én kihívásomat bemutatva talán neked is segítsek abban, hogy hogyan állítsad át az agyad és a gondolkodásodat arra, hogy pozitív legyél! Ez a folyamat persze nem 4 hétig fog tartani, hiszen ehhez sokkal több idő kell viszont kezdésnek tökéletes. Ahhoz, hogy valami a szokásoddá váljon, 21 nap kell tehát még bőven van időd elkezdeni. Négy hétig tilos kifogásokat, keresned. A tanult tehetetlenség állapotát felejtsd el! Próbálj meg megoldásokat keresni és nem kifogásokat! Szoktasd rá az agyad erre.

Tiltólistásak a következő mondatkezdések:

- igen, de...
- igen, csak...
- azért, mert...
- az a baj, hogy...
- az a gond, hogy...
- az a helyzet, hogy...
- az a probléma, hogy...

 A kihívásom nagyon egyszerű vagy mégsem? :)

Az eredményeim az első héten

Az első héten egyszer edzettem. Nem sok de az a lényeg, hogy elkezdtem. Egy ifjú hölgy az előző bejegyzésem hatására eldöntötte, hogy elmegy nőgyógyászhoz pedig eddig félt tőle, de hatással voltam rá. Ez aprócska dolog lehet másnak, de nekem hatalmas, mert ha már egy emberre hatással vagyok, megérte. Sokat dolgoztam és túl vagyok az első tréningen, amit másodmagammal tartottam igaz még rengeteget kell tanulnom, de sikerélmény volt. Egy kis megingás is volt és bizony egyik nap pityeregtem kicsit valamiért, de ez szerencsére hamar elmúlt, ez a havi hormonális változások dolog. :D Örömmel nyugtáztam, hogy vannak barátaim, akikre mindig számíthatok és lelket öntenek belém, amikor picit elkeseredek. A családomról már nem is beszélve, kiemelve a szüleimet, akik támogatnak és örülnek a sikereimnek. Megkaptam életem első fizetését is, ami a hét csúcspontja volt! :) Annyi mindenért lehetünk hálásak. Az apró dolgoknak is tudni kell örülni és értékelni kell azokat. Ha a kifogásokat kerestem volna, akkor most nem lennék abban a helyzetben, hogy imádom a munkám, elégedett vagyok magammal, az életemmel és nem estem volna át egy ilyen nagy jellemfejlődésen. Amit elkezdtem folytatom tovább. Tele vagyok ötletekkel, tervekkel és merész álmokkal és hiszek abban, hogy ezeket meg is fogom tudni valósítani.

photo-2_png.jpeg

 Te is csatlakozz a kihíváshoz! Ne feledd, hogy mindig csak az első lépést megtenni a legnagyobb próbatétel!

Bloggerek, akik részt vesznek a #The4WeekChallenge-en (remélem nem hagytam ki senkit):

Nati- A cup of my life

Andi- Andreina's Diary

Zsuzsi- Zsákból Macska

Ti, hogy álltok lányok? :)

Dóri