Autumn berries | Őszi smink

Itt van az ősz, itt van újra... tudom, hogy a legtöbb ember nem szereti ezt az évszakot, mert a nyár utáni elmúlást szimbolizálja. Én viszont a tavasz után ezt az évszakot kedvelem a legjobban. Hogy miért? Ennek az oka az, hogy nem úgy gondolok rá, hogy valami véget ért - a nyár - hanem valami új kezdődik, tehát nekem a változást szimbolizálja. :)

A vörös mániám még mindig megmaradt annak ellenére, hogy 4 év vörös hajkorona után idén augusztusban visszatértem a barna hajszínre, ami amúgy az eredeti hajszínem is egyben. Festve van természetesen a hajam, hiszen a vörös elég ragaszkodó, de nem szerettem volna "leszívatni" ezért a fodrászommal úgy döntöttünk, hogy ráfestünk és majd így szépen eltűnik egyszer csak a vörös. Időm van bőven, nem sietek szóval ez így nagyon bevált. Az igazság az, hogy augusztus óta tegnap festettem újra és meglepően szépen megmaradt a barna. A fodrászom meg is jegyezte, hogy egy festés után ez elég jó eredmény. Azt is megjegyezte, hogy most nagyon szép a hajam, erős és egészséges. "Biztos a lelked is rendben van most!"- mondta nekem és milyen igaza van. Jó volt ezt hallani, hiszen ezen a héten az ép testben, ép lélek vonalat képviseltem. Hihetetlen, hogy mennyire meglátszik a külsőnkön az, hogy éppen milyen formában vagyunk belül. Na de a smink. Mostanában a bordó, burgundi és marsala árnyalatait részesítem előnyben nem csak a ruházatban, hanem a körmeimen és a sminkembe is próbálom belecsempészni. Nem csoda, hogy a Glamour-napokon most be is szereztem pár őszi színt. Remek alkalom volt, hogy kipróbáljam őket és elkészítsek egy egyszerű sminket, amiben erőteljes színek dominálnak. "A bogyószín" én csak így hívom most a nagy szerelem nálam. Az új profilképemen is ezt a sminket viselem és a visszajelzések alapján úgy gondoltam, hogy megmutatom miket használtam, hogy ti is elkészíthessétek. Természetes nem kötelező az általam felhasznált termékekkel dolgozni, szabadon módosítható a személyes kedvenceitekkel. A smink lényege az erőteljes rúzs. Akkor mutatom is!

berries.jpg

Arc

A tisztítás után a Bavipath Goodbye Sebum Primert használtam alapnak. Ezután az új kedvenc BB krémemet a Missha M Magic Cushion-t vittem fel az arcomra szépen egyenletesen eldolgozva a hozzá kapott sminkes puffal. (Ez a neve tényleg :D) Ez a BB krém első pillantásra olyan, mint a púder a felvitelkor azonban krémes állagú lesz. Gyors, kényelmes, UV: SPF50+ / PA+++ védelemmel. Egyszerűen imádom. Nekem a #21 Light Beige árnyalat van meg és mindenképpen külön bejegyzést is fogok írni erről a csodáról. A Catrice Camouflage Liquid korrektort használtam a szemem alatti karikák és a kisebb bőrhibák eltüntetésére a 020 Light Beige árnyalatban. Ez is Glamour napos szerzemény és eddig nagyon pozitív. Az egész alapot a Rimmel Stay Matt púderrel fixáltam a 001 Transparent árnyalattal. Az Oriflame Very Me-Peach Me bronzosítóval emeltem ki az orcáimat, amely kiváltja a highlighert is. A szemöldökömet az Rdel Young - Medium Brown szemöldökceruzával tökéletesítettem. 

Szemek

A mozgó szemhéjamra a Maybelline Color Tattoo 24 Hr szemfestéket használtam a 70 Metallic Pomegranate árnyalatban majd a jól bevált BH Cosmetics Pink-a dot ecseteimmel dolgoztam el először egy lapos, tömör ecsetet használtam majd egy pufi satírozó ecset következett. A szemzugba az Essence Metal Glam 18 Choco-chic árnyalatából került egy kevés. A szemöldökcsontomra az Avon True Colour négyes szemhéjpúder Berry Love palettájának legvilágosabb színét raktam majd kicsit összedolgoztam a többi színnel. Egy vékony tusvonalat rajzoltam a L'oreal Super Liner So Couture szemhéjfilccel, amit kicsit "cicásítottam" a végén. Az alsó szempillák tövébe is került a Color Tattoo-ból majd az Oriflame 5 in 1 szempillaspirált használtam az alsó és a felső pilláimra is több rétegben.

Ajkak

A számat először az Astor 018 Cassis árnyalatú szájceruzával kontúroztam majd a sminket a Rimmel Lasting Finish by Kate 017-es bogyószínű rúzzsal koronáztam meg. Fontos, hogy a sötét színű rúzsok esetében mindig figyelj arra, hogy az ajkaid ápoltak legyenek. A kiszáradt, cserepes ajkak egyből kitűnnek. A Carmex ajakbalzsamot ajánlom. :)

A hajam

Fodrásznál voltam a smink elkészülte előtt, tehát azzal nem volt gondom. Hajsimítóval volt begöndörítve, bár sajnos nekem kb. a buszmegállóig tart, mert gyorsan kidobja a hajam a hullámokat. Az árnyalata 3 színből van kikeverve és számomra ez a tökéletes meleg barna árnyalat egy kis rezes beütéssel azért még. :)

berries2.jpg

 Ti milyen sminket szerettek viselni ősszel?

 

Dóri