Egy nap, amikor díva lehettem #Digitaldivashungary2015

Elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy a Digital Divas Blogger Konferencián  voltak pillanatok, amikor szerettem volna megkérni a körülöttem lévőket, hogy csípjenek meg. Hogy miért? Ha valaki egy évvel ezelőtt nekem azt mondta volna, hogy egy ilyen rendezvényen fogok részt venni, ilyen fantasztikus emberek között, bizony elég furcsán néztem volna. Egy teljesen átlagos lány vagyok, egy dolog van, ami úgy gondolom, hogy megkülönböztet másoktól: Merek nagyot álmodni! Azt vallom, hogy a lehetetlen mindig lehetséges, és ha mások furán néznek  rám emiatt és mosolyognak is rajtam, engem ez nemhogy eltántorítana, hanem inkább még ad egy hatalmas löketet is. Novemberben lesz egy éve, hogy elkezdtem blogolni. A lelkesedésem azóta napról napra növekszik és természetesen van, hogy nem megy az írás, vannak mélypontok, de sosem hagyom, hogy ezek a pillanatok eltántorítsanak. A vasárnap pedig ennek az életérzésnek a megkoronázása volt, a hab a tortán, a cseresznye a habon és fokozhatnám tovább. :) Élmények hada zsibong még most is a fejemben és vasárnap mikor késő este hazaértem iszonyatosan fáradt voltam, de mégsem tudtam aludni. Legszívesebben azonnal leírtam volna minden élményt, de hagytam, hogy egy kicsit leülepedjen a fejemben az egész csillámporos álomvilág. Ki akartam élvezni minden pillanatát. Következzen az én élménybeszámolóm az eseményről. 

wp_20151025_17_36_52_pro.jpg

Az eseményről és a blogger létről

2015. október 25. 05:30 húúú de korán van mégis úgy pattantam ki az ágyból mintha legalább 8 órát aludtam volna pedig szerintem úgy kb. a fele sikerült csak. Készülődés, smink, haj, ruha majd indulás az állomásra és irány Budapest! Tatabányán felszállt a vonatra Petra/ P I E R R E T T E és sikeresen megtalált a legutolsó vagonba, mert persze ott ültem ő pedig a legelején szállt fel. :D Azért imádok blogolni és ehhez a közösséghez tartozni mivel a Digital Divas előtt a lányok 99%-át nem ismertem csak a közösségi oldalakról és lám már az utazás során volt társaságom. Kalandos, a kelenföldi állomáson végigsprintelős, buszt lekésős, élményekben gazdag odaút volt. :) Az esemény helyszíne a Larus Étterem és Rendezvényközpont volt. A bejáratnál kedves hostess lányok fogadtak minket, leadhattuk a kabátunkat és kaptunk egy névre szóló Pass-ot. Első AHA élmény! Az előtérben különböző standok fogadtak minket ahol pl. saját arcképünkkel ellátott kólásüveget és dívás tetoválást csináltathattunk, ajándékokat kaphattunk, szponzor programokról kaphattunk tájékoztatást és megismerkedhettünk szuper szolgáltatásokkal. Az egész nap folyamán rendelkezésünkre állt az étterem személyzete (innen is hatalmas pacsi küldök nekik a profizmusért) frissítőkkel, kávéval és mindenféle földi jóval. Az egész eseményt egyébként valami hihetetlen profizmus jellemezte, ami igazán üdítő volt. Tudjátok én csak egy egyszerű "vidéki lány" vagyok, aki nem mindennap találkozik ilyesmivel és nem eszik minden nap lazacot. Az ebéd egyébként egy svédasztalos mennyország volt, a desszertekről már nem is beszélve, nem is fogtam vissza magam. :D

phototastic-2015_10_27_7e3a94c8-a0a3-4643-b175-38a918fad330.jpg

phototastic-2015_10_27_1540b1ef-6939-417c-a156-4ac2b596fc24.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszatérve kicsit arra, hogy miért jó blogolni. Ez nem csak arról szól, hogy grafománok vagyunk, közléskényszerrel párosítva és nem is a feltűnési viszketegségről. Ez egy életérzés. Ezen a konferencián pedig végre olyanokkal találkozhattam, akik nem néznek furán, ha folyton fényképezek, posztolok, jegyzetelek. Akik megértik, hogy milyen nagy probléma is, amikor írói válság van vagy éppen annyi ötlet születik, hogy nem győzöm leírni és valahogy úgy érzem, hogy 24 óra nem elég. Amikor valakit csak a közösségi oldalakról ismersz és mikor először személyesen találkoztok, akkor úgy üdvözlitek egymást, mint a régi barátok, akik ezer éve nem találkoztak, de úgy el tudnak beszélgetni mintha ez nem is számítana. Ezért jó blogolni, ezért jó bloggernek lenni! Olyan jó volt személyesen is találkozni ezekkel a csodálatos emberekkel, hogy azt el sem tudom mondani és sajnálom azt is, hogy nem volt elég időm, bátorságom odamenni még több bloggerinához. Majd legközelebb, mert biztos vagyok benne, hogy még sokszor fogunk találkozni. ;) A nap folyamán csak úgy izzottak a telefonok, fényképezőgépek és rengeteg közös kép készült. Külön kiemelném azt is, hogy a nagyon sikeres blogot magukénak tudható lányok is olyan egyszerű természetességgel jártak "az egyszerű földi halandók" között, hogy ilyenkor jut eszembe, hogy ők is csak emberek. Ez egy hatalmas közhely mégis mindig a meglepetés erejével hat rám. :) 

phototastic-2015_10_27_52b1334e-12db-4b4d-92bb-e85e22ab0d6f.jpg

Az előadásokról és az AHA élményekről

Ahogy láthatjátok ez egy rendkívül jól felépített rendezvény volt szó szerint vérprofi. Minden széken jegyzetfüzet, programfüzet és egy toll várta a hallgatóságot. Ezek a kis figyelmességek azok, amitől tényleg olyan érzésem volt, hogy ez a nap tényleg rólunk szól! Az előadások és a kerekasztal beszélgetések között mindenki találhatott kedvére valót. A konferencia műsorvezetője Lilu volt, akiről ismét kiderült, hogy simán kirázza a kisujjából a dolgokat, nagyon jól helytállt. Sabján Johannával, a Cosmopolitan magazin főszerkesztőjével köszöntöttek bennünket. Mivel nem akarok nagyon terjedelmes lenni, - mert oldalakat is képes lennék, annyit jegyzeteltem- ezért a számomra legfontosabb mondatokat emelem ki az előadásokból. 

Bihari Viktória/Be Social szerint egy trendi blog 2015-ben kreatív, könnyen emészthető dízájnnal rendelkezik, nem csak a technikán múlik és a legfontosabb a minőségi tartalom. Folyamatosan képezni kell magunkat. "Ahogy mi fejlődünk úgy fog a blog is fejlődni." Parádi Gabi/ Pumpin Paradise előadása azért tetszett, különösen mert hihetetlenül őszinte volt és nem az anyagiakra fektette a hangsúlyt, amit tudjuk, hogy persze a minőségi munka elengedhetetlen eszköze, de mégis az emberi oldalról közelítette meg. Ez egy kezdő blogger számára hatalmas löketett adott, most magamról beszélek persze! ;) A 2015-ös Ki mit Tube győztese a „rénszarvaspulcsis”   15 éves Bánki Beni olyan slamet adott elő, hogy ez volt a nap második AHA élménye! :D “Nekem a jó szöveg Kosztolányis, de persze bejön a Cosmo lány is”. Lilu elolvadt ettől a fiútól, de persze mi is. Bodrogi András, YouTube szakértő előadása után pedig eldöntöttem, hogy ismét átlépve a korlátaimat belevágok a videózásba is. Harmadik AHA élmény pipa! Az első kerekasztal beszélgetés témája az volt, hogy mennyibe kerül egy blog elindítása. Márk Szonja/Édesem arra helyezte a hangsúlyt, hogy szerinte jó minőségű fotók kellenek ehhez pedig elengedhetetlen egy jó fényképezőgép. Travellina, elmondása szerint nem szokott válaszolni a szponzor megkeresésekre ő arról ír, amit szeret. Érdekesség, hogy 1995-ben kezdte el a blogolást ami akkor ugye még ismeretlen műfaj volt és egy 300 Ft-os fényképezőgépet használt. :)  Szűcs Ádám/Egy nap a városban pedig elmesélte, hogy nincs fent az Instagramon mert nem akarja minden szabadidejét a közösségi oldalakon tölteni. A legsikeresebb előadás ahol a legtöbb kérdés felmerült a közönség soraiból az Dr. Csécsei Roland jogászé volt. A fő vonal az volt, hogy egyáltalán az ember lánya miről blogolhat?! Rengeteg jogi kérdés felmerült a megosztásokkal, letöltésekkel, idézetekkel kapcsolatban. Azt gondolom ekkor sokan rájöttünk, hogy bizony párszor már mi is belefutottunk pár jogsértésbe. Ezekre mindenképpen figyelni fogok a közeljövőben. Takács Nóra és kedves operatőre arról tartott előadást, hogy hogyan lesz jó egy videó. Számos technikai és arculati tippet osztottak meg velünk és mi lelkesen szívtuk magunkba az elhangzott információkat.

wp_20151025_12_56_26_pro.jpgTakács Nóra- Norie

A nap legfeltünőbb jelensége négylábon érkezett. Demény, a kötsög és gazdája Magos Judit a leglazább előadását mondhatta magáénak. Az ultramenő vizsla végigrohangászta és majdnem végigugatta, míg gazdája arról beszélt, hogy ne várjuk a csodát, hanem magunkért csináljuk! Adjunk át valamit a bloggal, tanítsunk és legyünk hitelesek. Demény végigsöpört, mint a hurrikán azon a soron is ahol én ültem így sikerült megpaskolnom Őuraságát, aki cserébe végigtaposott a táskámon. Hát igen ő egy jelenség volt a rózsaszín nyakkendőjébe és megtehette én pedig természetesen nem tudtam haragudni rá. :)

wp_20151025_14_36_17_pro.jpg

A második kerekasztal beszélgetés során Festy, Bauer Évi/Krémmánia, urban:eve és Bartos Anita szépségblogger/Avon PR koordinátora meglepő őszinteséggel beszélt a piszkos anyagiakról, mert bizony mi magyarok ugye eléggé szeretünk mások zsebébe turkálni és azt hiszem most mindenki kielégítő válaszokat kapott ebben a kérdéskörben.

wp_20151025_14_13_20_pro.jpg

Evgeniya Markova a Fashionday.hu-tól arról beszélt, hogyan lehet széles körben kommunikálni a divatról. Számomra ez volt a negyedik AHA élmény, mert eddig nem ismertem ezt a weboldalt és magát a céget sem. Boroznaki Gergő/Crane és Viszlay Márk divatfotós pedig az Insta meghódításához adott nagyon hasznos tippeket. Főleg arról, hogy milyen sokat számít egy jó háttér és egy jó beállítás. Fördős Zé gasztroblogger és műsorvezető előadását nagyon vártam, mert nagyon szimpatikusnak találtam már a tv-ből is. Nem is csalódtam benne, mert itt is ugyanolyan őszintén és odamondó stílusban beszélt, ahogy azt tőle már a képernyőn keresztül megszokhattuk. Nekem nagyon tetszett az, hogy ki merte mondani, hogy mennyire gáz egy a szoba sarkába felvett videót, pocsék minőségben feltenni. Mostanában sokszor bele lehet futni ilyenekbe és igen ekkor jön az, hogy a minőség baromi sokat számít! Hozzátette azt is, hogy a testvérével először felvett videója természetesen szintén ezt az ultragáz kategóriát erősítette. :) Végh-Kósa Anita az Avon kommunikációs vezetője a bloggerekkel való kapcsolatról és a szponzori lehetőségekről beszélt. Ez volt az ötödik AHA élmény! ;)

wp_20151025_16_31_37_pro.jpg

Az utolsó kerekasztal beszélgetés során a multicégek vezetői Végh-Kósa Anita/Avon, Király Erika/LG, Verovszky Dóra/GAP és Horváth Renátó/ Coca Cola elemezte a multik és a bloggerek kapcsolatát. Bevallom őszintén, hogy az előadások során olyan voltam, mint egy szivacs, ami csak úgy szívja magába az információkat a kávészünetekben meg döntöttem magamba a serkentőleg ható koffein adagokat. A nap végére viszont már a figyelmem kissé lankadt, de ez egyáltalán nem az unalom jele volt, inkább csak az agyam makacsolta meg magát és nem volt képes több információt feldolgozni. A várva várt pillanat is elérkezett, amikor is kihirdették a kategóriák győzteseit. 

Az év divatbloggere: Fifty Pairs of Shoes

Az év szépségbloggere: Enntrance

Az év vloggere: Inspirációk lakberendezéshez

Az év feltörekvő bloggere: Chloe from The Woods

Az év legdizájnosabb blogja: Pandarte

Közönségdíj: Viszkok Fruzsi

Jövőre, veletek ugyanitt!

Aztán "könnyes" búcsút vettünk egymástól a lányokkal és mindenki szépen elindult hazafelé kissé fáradtan, de milliónyi élménnyel gazdagodva. Az egész konferencia egy olyan pozitív löketet adott és ismét csak megerősített abban, hogy bizony a kemény munkának egy idő után meglesz a gyümölcse! Ha eddig azt mondtam, hogy szenvedéllyel írok, akkor most azt mondhatom, hogy a határ mostantól nálam a csillagos ég! Ezt az érzést pedig semmiért sem cserélném el. 
A kijáratnál persze újabb meglepetés: mindenkire egy ajándékcsomag várt, ami telis tele volt mindenféle jósággal. Nem is akarom túlragozni: KÖSZÖNÖM AVON, COSMOPOLITAN ÉS LARUS ÉTTEREM a hihetetlen profizmust és a megannyi élményt, amiért azt mondhatom, hogy érdemes a rengeteg munka és energiabefektetés. Köszönöm, hogy értékelitek a bloggerek munkáját! Jövőre veletek ugyanitt! ;)

wp_20151027_17_35_05_pro.jpg

Dóri