~Best of 2015~ Összegzés

Az év utolsó napjaiban az emberek többsége általában visszatekint az elmúlt év történéseire. Borzasztóan gyorsan telik az idő, ahogy az ember egyre idősebb. Vagy ezt csak én gondolom így? Pontosan emlékszem, amikor ezt a posztot írtam tavaly "Best of 2014" címmel. Nagyon érdekes visszaolvasni, hogy akkor miket írtam és miket terveztem erre az évre, hiszen én sem vagyok jós vagy jövőbelátó csak egy lány, aki nem félt az álmai nyomába eredni és keményen megdolgozni a változásokért. A változások pedig szerencsére szépen sorban jöttek maguktól, mert ha egyszer "kinyitod azt a csapot" akkor bizony nincs visszaút. Voltak rosszabb és jobb pillanatok is ebben az évben, de mindegyikért hálás vagyok, mert abszolút a fejlődésemet szolgálta. Ma már tudom, hogy jó helyen vagyok és egyáltalán nem bántam meg semmit. Fogadalmakat idén sem teszek, mert most is úgy gondolom, hogy a változást akarni kell és minden nap harcolni saját magunkkal érte ezért nem lehet egy dátumhoz kötni. Ezt érezni kell, meg kell rá érni! Ha pedig elég bátor vagy, hogy feladj mindent, ami eddig a kényelmedet szolgálta és képes vagy kilépni a komfortzónádból a jutalom sem marad el. :) A legfontosabb feladatomnak fogom tekinteni 2016-ban is, hogy ezt a pozitív életszemléletet adjam át továbbra is a környezetemnek. Ha nekem bejött, akkor neked miért ne sikerülne? Következzen hát akkor egy kis nosztalgia ebből az évből. 

goodbye-2015-and-hello-2016-photo.jpg

A legemlékezetesebb dolog ismét a nyárhoz köthető számomra éppen úgy, mint tavaly. A különbség csupán az, hogy az egyik legrosszabb és legkellemetlenebb dolog, amire nem szívesen emlékezem vissza. Az EFOTT-os kalandom viszont a legolvasottabb bejegyzés lett ebben az évben szóval öröm az ürömben. Ha kíváncsi vagy a gyomirtós, sürgősségin kikötős sztorira kattints IDE. 

A legnagyobb változást a blog hozta az életembe, ami idén novemberben lett egy éves. Az írás az életem része lett azóta és most már nem is tudom elképzelni, hogy nélküle éljek. Ez az én ópiumom. :) A blogolásnak hála szuper élményekben volt részem és fantasztikus embereket ismertem meg, új barátokat szereztem. Olyan lehetőségek nyíltak meg előttem, amiről tavaly még csak álmodozni mertem. A további terveim határa pedig csakis a csillagos ég és még messzebb. ;) Az év vége a "díváskodásról" szólt, amiről ITT olvashattok. 

fb_img_1439541722072.jpg

A barátság, barátok még fontosabb helyet kaptak az életemben. Amikor padlón vagy akkor derül ki, hogy ki/kik azok, akikre igazán számíthatsz. Nos, kiderült, hogy elég kevés emberre. Akikre viszont igen azok igazán különleges helyet foglalnak el a szívemben és hálás vagyok, hogy vannak nekem. :) 

micimacko-bolcsessege.jpg

Tavasszal kétszer is volt szerencsém találkozni Oravecz Nórival és személyesen, négyszemközt is beszélgetni. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy szülinapomra kaptam tőle egy könyvet, amire egyáltalán nem számítottam. Nagyszerű embernek tartom és ő volt az, aki akkora löketet adott akkor, hogy azt elmondani sem tudom. Akkor éppen egy mélyponton voltam, amiről ITT olvashattok és bizony sokat segített nekem abban, hogy kimásszak ebből a gödörből. 

fb_img_1429190448100.jpg

fb_20150515_15_57_04_saved_picture.jpg

Az elengedés volt a legnehezebb feladatom ebben az évben, mert iszonyatosan küzdöttem vele/ellene. Aztán amikor beláttam, hogy nem mehetnek bizonyos dolgok tovább ilyen formában, mert abszolút nem szolgálják a fejlődésem és inkább hátráltatnak akkor szó szerint belém költözött a spiritusz. Amint ezek a láncok elszakadtak úgy kezdtem szépen sorba bevonzani a jó dolgokat, hogy csak kapkodtam a fejem! A felszabadulás érzése olyan mázsás súlyt szakított le rólam, hogy sírni tudtam volna. Jelentem: gyógyult vagyok! :)

c_data_users_defapps_appdata_internetexplorer_temp_saved_images_12240110_656862751083695_590782720518719920_n.jpg

A megbocsátás volt, még ami nagyon szükségszerű volt, de szintén akár csak az elengedés roppant kemény meló. Sikerült megbocsátanom magamnak és elfogadni azt, hogy semmi sem tart örökké és bizony a görcsös ragaszkodás nem vezet semerre. Megbocsátottam azoknak is, akik bizony egyáltalán nem úgy viselkedtek velem, ahogy kellett volna. Harag és düh már nincs bennem és lezártnak tekintem azt a fejezetet az életemben. Beláttam, hogy soha nem lesz már olyan, mint volt és egyáltalán nem is akarom, hogy olyan legyen! Szomjazok az újra, a jobbra, az élményekre! Azt hiszem, hogy a jellemem is nagyon sokat változott, fejlődött. Napról napra azt érzem, hogy sikerül jobb embernek lennem és ezért dolgozom minden nap. :)

Diplomát szereztem és két hónappal a diplomaátadóm után már dolgoztam is, és ráadásul azon a területen, ahol mindig is szerettem volna. A munkám hatalmas löketet ad, hiszen egyrészt imádom másrészt pedig ismét új embereket ismertem meg és biztos vagyok benne, hogy ők sem véletlenül érkeztek éppen most az életembe. 

11713365_1026144430738346_1402903705_n.jpg

 

Ha össze akarnám foglalni, akkor 2015 az elengedés és a változások éve volt. A 2016 éve pedig úgy gondolom, hogy számomra a kiteljesedés éve lesz! :) 

c_data_users_defapps_appdata_internetexplorer_temp_saved_images_1915981_665745713528732_1784241318043295339_n.jpg

Sikerekben és boldogságban gazdag új évet kívánok nektek kedves olvasóim! Találkozunk jövőre is! 

 

Dóri