Hahó! A Halakat ne akard irányítani!

Új év, új lehetőségek. Annyiszor halljuk ezt, de a legtöbben a kezdeti lelkesedés után erőteljes visszaesést mutatnak. Azt gondolom, hogy a célokat nem lehet egy bizonyos dátumhoz kötni és elhatározni, hogy márpedig én most végigcsinálom, ha törik, ha szakad. A helyzet viszont az, hogy ez nem így működik, nem ilyen egyszerűen. Ha viszont képesek vagyunk meghallani azt a bizonyos belső hangot és elég bátrak vagyunk, hogy a nyomába eredjünk, akkor a jutalom sem marad el.

aid736694-728px-date-a-pisces-step-1.jpg

Az első lépést megtenni mindig a legnehezebb és a leggyötrelmesebb. Amikor elkezdtem írni egy olyan helyzetben voltam, ami akkor nagyon megviselt, az írás terápia volt. Akkor még magam sem gondoltam volna, hogy a célok, amiket kitűztem valóra válnak. Megérte változtatni és az a sok-sok fájdalom és könnycsepp is okkal volt. Alig egy évvel ezelőtt úgy éreztem nincs semmim, mindent elvesztettem és úristen mi lesz ezután? Aztán most kicsivel több mint egy év után már diplomával a zsebembe, dolgozó emberként és bloggerként meg persze már egy hónapja szabadúszó újságíróként azt mondom: egy percig sem bánom, hogy hallgattam arra, amit legbelül mindig is éreztem, hogy az nem az én utam volt. Azt is tudom, hogy ez még bőven nem az, amit szeretnék, ez csak egy állomás.  Most egy kicsit göröngyös az út megint. Az év valahogy nem akar igazán beindulni nálam és bár bőven van miről írnom mégis valahogy nem úgy megy, ahogy azt én szeretném. Emiatt nagyon feszült voltam és ugye ez a 22-es csapdája, hogy minél feszültebb vagy annál görcsösebb is leszel, tehát nagyban megnehezíted a saját dolgod.  A másik, amikor a környezeted persze sokkal okosabb és nyilvánvalóan jobban tudja, hogy neked mit kellene tenned! Ez a másik olyan dolog, ami rám nagyon rossz hatással van, mert sokszor előfordul, hogy magam sem tudom, mi a bajom akkor meg honnan tudná más?! :D A felesleges bölcselkedéssel, okoskodással pedig egyenesen ki lehetne kergetni a világból. Hahó! A Halakat ne akard irányítani, mert úgyis kicsúszunk a kezed közül! Megmenteni se akarj és figyelmeztetni, mert a kíváncsiságom addig fog hajtani, amíg magam nem tapasztalom az ellenkezőjét.

6d22bb8fe59f0744245616e62fe2a342.jpg"Addig nem tudom milyen a szerelem, amíg egy Halak nem szeretett."

Képzeletbeli párbeszéd önmagammal

 • Nem kell mindenki gondját magadra venned.
 • De nekem ez csak úgy jön. Átérzem mások problémáját olyan vagyok, mint egy szűrő, amelyen átfolynak az érzelmek.
 • Nem kell mindenkit megmentened.
 • Nem akarok, mindenkit megmenteni csak igyekszem rávezetni arra, hogy próbáljon meg másképp gondolkozni, más lehetőségek után nézni. Ne csípőből mondja azt, hogy ez nekem nem megy, vagy én ezt nem tudom.
 • Ez mind szép és jó, de ahhoz a másiknak is akarnia kell, nem csak neked! 
 • Tanulnod kellene a hibáidból és nem elkövetni mindig ugyanazt.
 • Tanulok én csak sosem eleget. :)
 • Sose szégyelld azt, hogy lelked van, és igenis hiszel a csodákban meg a tündérmesékben.
 • Hiszek benne csak és inkább csalódok ezerszer, de meggyőződésem, hogy a lelket ért sebek megmaradnak, és azok néha bizony felszakadnak, és akkor nagyon fáj.
 • Néha jobb elengedni nem gondolod?
 • Az elengedés nehéz, mert hiszek abban, hogy mindig azokkal hoz össze az élet, akikkel éppen lennem kell, és ott vagyok, ahol éppen lennem kell. Az a fránya idealizmus vagy nevezzem inkább naivitásnak?

Minden okkal történik, csak az okot lehet később tapasztaljuk meg. Addig is rendületlenül, de mégis tudatosan sodródom tovább és bízom abban, hogy ez a „válság” csak átmeneti hisztéria. Ugye mert a Halak lelkivilága olyan, mint a titokzatos mély Óceán maga. :)

Dóri