Léböjtkúra, avagy a nagy tavaszi megújulás | 2. rész |

A léböjtkúra második, egyben befejező része következik. Tapasztalatok, vélemények, őszintén. Az első részt ITT olvashatjátok. 

wp_20160311_18_36_08_pro.jpg

3. nap Ananászlé a földi mennyország

A második napi zöldséglé közben/alatta/utána egy percig megfordult a fejemben, hogy feladom. Aztán eltelt az a borzalmas nap és következett az egyik kedvenc gyümölcsöm az ananász. Ezt vártam a legjobban, hiszen borítékoltam, hogy ez nagyon finom lesz és nem is tévedtem. Finom, zamatos és már egy kicsit túl édesnek is mondanám ezt az italt. Igazából az egész üveget le tudtam volna húzni egyszerre. :D Az étvágyam csökkenni kezdett nem tudom, hogy ennek mi volt az oka de gyanítom, hogy az édes íz nagyon eltelített. Sali, tonhal még lecsúszott meg 2 liter víz, igen csak ennyi, mert 3 litert én bizony nem tudok meginni egy nap, csak nyáron a nagy hőségben vagyok képes ilyen produkcióra. :) Ez a nap visszaadta a kedvem, hogy tovább folytassam az egészet. Ja, és már három napja nem ittam kávét és nem is hiányzott.

wp_20160314_09_57_26_pro.jpg

4. nap Céklalé „a mumus”

A vélemények alapján a céklalé volt az, ami mindenkinél kiverte a biztosítékot. Én viszont azt gondoltam, hogy a zöldséglé után ez már nem lehet olyan rossz. Nem is tévedtem. Szerintem abszolút iható bár én szívószállal ittam, mert nagyon fogott és úgy néztem ki, mint Bella újszülött vámpírként az Alkonyatból, vérvörös ajkakkal és nyelvvel. :D Igazság szerint ez a nap mindenféle probléma nélkül telt és magam is meglepődtem, hogy a cékla mennyire eltelít és egyáltalán nem kívántam az ételt. Igazság szerint én a leírtakat ekkor már nem követtem, mert annyira elegem lett a rozskenyérből és a pufirízsből, hogy azt elmondani nem tudom! Ettem egy kis üres levest is, tehát ezen a napon fogyasztottam a legtöbb folyadékot. Bevallom estére már azért egy kis émelygés fogott el a sok céklától, mert borzasztóan tömény ilyen nagy mennyiségben.

wp_20160315_09_54_13_pro.jpg

5. nap Sárgarépalé és az energiabomba

A hosszú hétvége utáni első munkanapon meglepően energikusan keltem reggel. Ami számomra is meglepő volt, hiszen én legalább háromszor le szoktam nyomni a szundit és zombi módon szoktam kikászálódni az ágyból. Az első, amit észrevettem, hogy a bőröm teljesen letisztult, bársonyosan puha lett. Hmmm nem rossz! Azt éreztem, hogy tele vagyok energiával és nem tudok leállni. Az edzés pedig úgy érzem most ment a legjobban amióta elkezdtem. A futópadról alig lehetett lerobbantani és ez elég felemelő érzés volt. :) A sárgarépalé egyébként finom volt és teljes mértékben iható. Az utolsó napra nemhogy éhes nem voltam, hanem éppen ellenkezőleg: nem kívántam az ételt egyáltalán.

wp_20160316_08_20_09_pro.jpg

Vélemények, tapasztalatok a kúráról

Pozitívumok

Összességében azt mondom, hogy szerintem megérte kipróbálni és a sok vitamin, amit bevittem a szervezetembe az a testemnek érezhetően nagyon jót tett. Nem ittam 5 napig kávét, de nem is éreztem a hiányát. A bőröm letisztult, puha és selymes lett. Energikusabbnak, fittebbnek érzem magam. Az egészségesebb életmód elkezdéséhez nagy löketet adott. A kúra alatt 1 kilót fogytam, de nem tartottam be az előírt rozskenyér diétát hozzá. Nem ittam kávét és egyáltalán nem is hiányzott a koffein.

Negatívumok

Azt gondolom, hogy ez a léböjt + a napi 7 szelet rozskenyér vajmi kevés a normális „működéshez”. Én teljes nyugalmi állapotban csináltam végig, hiszen a négy napos hosszú hétvége jó alkalmat adott erre. Bajban lettem volna, viszont ha dolgozom és folyton a mellékhelyiségbe kellett volna rohangálnom vagy az éhségtől majdnem összeestem volna. Egyszerűen én nem hiszem el, hogy ezt így ilyen formában mindent betartva, dalolva végig lehet vinni munka és egyéb teendők mellett. Edzeni is csak az utolsó napon mentem el, mert valószínűnek tartom, hogy az első két napon simán összeestem volna a futópadon. Nem gondolom kudarcnak azt, hogy ettem salátát, tonhalat és gyümölcsöt, mert nekem így volt kerek az egész. Ha tested jelez, hogy ez neked nem jó akkor szerintem vagy abba kell hagynod, vagy az igényeid szerint átalakítani. A csak folyadékkal történő táplálkozást emiatt én személy szerint nem tartom követendőnek.

Összegezve nekem jót tett ez a kúra, de nem gondolom, hogy egy évben mondjuk, kettőnél több alkalommal megismételném. Szóval nekem abszolút vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, de azt gondolom, hogy ez hozzásegíti egy egészségesebb életmódhoz illetve egy diétához vagy akár életmódváltáshoz.

wp_20160316_09_11_48_selfie_2.jpg Egy kis 5. napi somoly :) /No filter/

Ti mit gondoltok a léböjtről? Próbáltátok vagy tervezitek, hogy kipróbáljátok?

 

Dóri