Egy új kezdet- Miért éppen Funkydorie?

Amint azt már írtam Nektek egy rövidke beharangozóban a blogom nevét és logóját is megváltoztattam. Ennek az okát szeretném most ebben a bejegyzésben kifejteni és az ezzel kapcsolatos változásokról beszélni. Az elmúlt közel két év változása rengeteg változást, megújulást, bánatot, sírást, örömöt hozott nekem és még sorolhatnám… Összességében azt kell, hogy mondjam az érzelmi hullámvasút összes mélységét és magasságát bejártam, de sosem bántam meg egyetlen pillanatot sem. Hálás vagyok azért amim van, próbálom jobbá tenni a saját életem és közben úgy érzem, hogy rengeteget fejlődött a személyiségem és bizony- bizony lassan kezdek felnőni. :) Miért mosolygok ezen? Azért mert jövőre leszek harminc éves és engem ez nemhogy elszomorít, hanem egyenesen lelkesít, feldob és azt gondolom, hogy a harminc az új húsz. Sosem voltam még ilyen elégedett pl. a külsőmmel, a testemmel. Tudom, hogy mit akarok, de leginkább azt, hogy mit nem és ez az életem valamennyi területére igaz. Hatalmas változások elé nézek, amiről majd később biztosan írni fogok, de most még nem jött el az ideje.

11988-every-end-is-a-new-beginning.jpg

A blogomat 2014. november 31-én indítottam útjára azzal a céllal, hogy elsősorban kiírjam magamból az akkori frusztrációimat és, hogy legyen egy kis mentsváram. Hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam az írásba, hiszen mindig is imádtam csak sokszor túl lusta voltam hozzá. Azt gondolom, hogy ehhez is meg kellett érni. Azt már biztosan tudjátok, hiszen rengeteg alkalommal említettem, hogy későn érő típus vagyok. Ez azt jelenti, hogy úgy kicsit csúszásba vagyok általában kb. 5 évvel. :D Az viszont biztos, hogy teljes mértékben elfogadtam magam a hibáimmal együtt és már nem akarom, hogy mások azért szeressenek, aki nem vagyok. Nem tudom már megjátszani magam. Ezért is jött el az ideje, hogy a Peace, Love and… címet megváltoztassam valamire, ami hasonlóképpen én vagyok. Akkoriban a harmóniára és a békére törekedtem, de próbáltam más lenni. Kicsit azt is mondhatjuk, hogy mindig másoknak akartam megfelelni és ezzel abba a csapdába estem, hogy saját magamnak sosem tudtam. A környezetem meg érezte az erőlködést és emiatt nem jött össze mostanában semmi. Aztán próbáltam bemagyarázni magamnak, hogy jól van ez így majd, ahogy lenni szokott szerintem sokunknál megvártam, míg valami nagyon-nagyon rossz dolog történt és teljesen kifakadtam és összeroskadtam. Sosem szabad megvárni, hogy ez megtörténjen! Amikor már érzed, hogy valami nem jó, nem tesz boldoggá és csak egy halvány szikra is felmerül, hogy valamin változtatni kellene akkor azonnal meg kell tenni! Nem szabad habozni, mert akkor van a csúcsponton az elhatározásod és tele vagy energiákkal.  Én kicsit többet vártam a kelleténél, de egy nyomós ok miatt muszáj volt megfontoltnak lennem és nem fejjel menni a falnak. Erről is majd fogok írni később. Szóval visszakanyarodva a blogra már pár hónapja megfordult bennem, hogy mivel én is már a fejlődés egy új szintjére léptem ezért a kis mentsváramnak is arra kell lépnie. Velem együtt kell megújulnia. Nyáron nagyon keveset tudtam írni, mert úgy éreztem, hogy nem megy. Aztán rájöttem, hogy nem azért nem ment, mert nem volt miről írnom, hanem mert görcsösen akartam írni és nem elsősorban magamnak, hanem muszájból. Aztán amikor elengedtem ezt egyből újra visszajött a lelkesedés. :)

A blogom indításának történetét ITT olvashatjátok részletesen.

 

tumblr_static_jjjj.png

Szóval miért éppen Funkydorie? Ezt a kifejezést már egy ideje használom az Instagramon ezen a néven találtok meg. A funky szó jelentése: menő, dögös, divatos. Nos, félreértés ne essék nem szálltam el magamtól. :D Ezt a szót én inkább a lazaságra értem és a magabiztosságra. A dorie szó pedig a nevemre utal angolosítva, megtoldva egy i-vel. Így lettem tehát Funkydorie. A logó letisztult, egyszerű és a gyémánt motívum arra utal benne, hogy mindenki egy megismételhetetlen, egyedi egyéniség és ez nagyon jól van így. A gyémánt csak a legjelentősebb drágakő és csak a saját porával csiszolható. A szó jelentése ógörög eredetű és törhetetlent jelent. Ezzel is arra utalok, hogy életünk során formálódunk, csiszolódunk, néha összetörünk, majd újraépülünk megerősödve, de alapjába véve törhetetlenek vagyunk! Az a lényeg, hogy elfogadjuk magunkat és megtanuljuk szeretni és tisztelni önmagunkat. A logó jelmondata: Nothing is worth it, if you aren’t happy. Ez azt jelenti, hogy semmi sem éri meg, ha nem vagy boldog. Pontosan ezt gondolom, hogy hiába van meg mindened az életedben, ha egyszerűen nem vagy boldog. Lehetsz gazdag, lehet sok gyémántod :) ha közben meg belesüppedsz az életedbe.
A blog tartalmát tekintve szeretnék továbbra is mindennapi, életszerű helyzetekről, problémákról, jelenségekről írni, ami érdekes számomra és számotokra is az lehet.  Próbálok sok motiváló bejegyzést írni, amit a visszajelzések alapján nagyon szerettek és továbbra is őszintén beszélni a rosszabb napjaimról is. Sosem szégyelltem azt, hogy néha én is hullámvölgyben vagyok. Nektek sem szabad. A szépségápolás, az utazás téma is hangsúlyt kap továbbra is a blogon, valamint az életmód témakör is.

Remélem Ti, akik már a kezdetektől is olvastok ugyanolyan lelkesedéssel lesztek továbbra is velem. Szeretném, ha egy szuper kis közösség alakulna ki a blogon és tovább gyarapodnánk. Továbbra is várom az észrevételeket, az ötletek a visszajelzéseket is Tőletek, hiszen nekem ez nagyon sokat számít a továbbiakban is. Elárulhatom, hogy sok újdonsággal készülök és természetesen lesz majd játék is. ;)

Dóri