Segítség! Kapcsolatfüggő vagyok!

A történetet azzal kezdeném, hogy a környezetemben rengeteg olyan lány van, aki értelmes, kedves, okos és szép… sorolhatnám még az erényeiket naphosszig. Nem vagyok elfogult, mert manapság úgy gondolom, hogy mindegy milyen nemű illetőről beszélünk, kevés az értelmes egyed. Sajnos ezt kell mondanom és nem vagyok, sem kiábrándult sem besavanyodott csak ezt tapasztalom. Na, ennek is azért van előnye: jobban tudom értékelni azokat a barátaimat, akik ezen csoportba tartoznak. A lényeg most mégsem ez. Azt vettem észre ezeknél az okos, értelmes, szép lányoknál, hogy sokan beleesnek abba a hibába, hogy pasi nélkül egyszerűen nem tudnak nők lenni. Hogy mire is gondolok? Ebben az írásomban szépen kivesézem ezt a témát.

article-0-1b0e496600000578-553_634x488.jpg

Kell valaki, aki mellett nőnek érzem magam!

Ez egy általános alap kijelentés a kapcsolatfüggő embereknél, még ha nem is így szó szerint leírva. A közös mégis az, hogy nem tudják elképzelni, hogy van élet férfiak nélkül is. Itt egyáltalán nem arra gondolok, hogy legyen az ember lánya feminista. Legyél sokkal inkább egy erős, független nő, minthogy egy függő. A függő nem tudja elképzelni azt, hogy nincs kapcsolatban. Nem tudja elképzelni azt, hogy úgy is jól érezheti magát és hasznosan, értelmesen el tudja tölteni az idejét pasi nélkül. Igen ez egyáltalán nem egyszerű egy szakítás után vagy akkor, ha szinte egész életedben egyik kapcsolatból a másikba ugrottál vagy sosem voltál pár nélkül. Nehéz, de igenis tanulható és nekem ne mondja senki, hogy pasi nélkül nem lehet jól szórakozni. Annyi mindent lehet csinálni egyedül is és ez nem vigasz, mert persze az ember társas lény és szükségünk van a kapcsolatokra, de ha már ebbe a helyzetbe kerültél, akkor hozd ki belőle a maximumot! Próbálj ki olyan dolgokat, amiket eddig nem próbáltál, menj, ismerkedj, keress új hobbit és még sorolhatnám… A legkiábrándítóbb kijelentése számomra az, hogy: unatkozom! Ezzel ki lehet kergetni a világból. A lényeg az, hogy ne sajnáld a könnyeidet, gyászolj, de ne ugorj bele csak azért egy másik kapcsolatba, mert kétségbeesett vagy, hogy jaj, mi lesz veled?! Hát elárulok egy titkot. Ha a környezeted észreveszi, hogy mennyire hajszolod ezt a pasi témát, akkor gondolod, hogy pont a pasik nem veszik észre, hogy mennyire elkeseredett és görcsös vagy??? Nemhiába, zsong körül annyi férfi téged fűt fát ígérve ilyenkor, hiszen megszólal a fejükben a DING DING DING harang, hogy na, ezt a lányt nagyon könnyen megkaphatom, hiszen most ilyen állapotban van. Na és mi lesz, ha megkap téged? Bizony ám utána már nem leszel olyan érdekes számára és a kezdeti lelkesedés is csökkenni fog aztán meg nem érted, hogy megint miért érzed majd magad olyan sz@rul. Ez pedig a 22-es csapdája és az egyik rossz lépéssel csak generálni fogod a következőt. Nem árt megfontoltnak lenned ilyenkor, hiszen ha látják, hogy könnyedén ki lehet használni akkor ki is fognak. Miért is ne tennék?!

stronger3.jpg

Hagyj időt magadnak

Ahogy a gyásznak a szakításnak és minden egyéb élethelyzetnek is meg van a pszichológiája. A kétségbeesés a düh a csalódottság mind-mind olyan érzések, amelyek természetesek és egyáltalán nem kell szégyellni őket. Nem egyszer előfordul, hogy az egyik percben sírsz, majd a másikban már nevetsz, és úgy érzed, hogy megőrültél. Ne aggódj megesett ez már mindenkivel! :) Nincs veled semmi baj csak egyvalamit ne akarj, siettetni a dolgokat. Ne tápláld magadban azt, hogy egyedül te nem tudsz mit kezdeni magaddal, hogy mikor fog már elmúlni az a rossz érzés, mikor lesz már jobb?! Erre senki sem tudja a választ és ez nyilván nem napok vagy hetek kérdése. Hagyj magadnak időt és ne akard görcsösen a változásokat. Ha valamit görcsösen akarsz, éppúgy nem fogod megkapni mintha már pont ellenkezőleg nem hiszel benne eléggé, hogy a tiéd lehet. Ha fejben tudod, hogy a helyzet, amiben vagy az nem jó, nem ad neked már eleget, nem érzed jól magad benne akkor bizony a változás elkerülhetetlen és ezt te is tudod csak tagadásban élni jobb dolog. csak hosszútávon nem kifizetődő mivel bennragadsz egy helyzetben, amivel az idő múlásával egyre nehezebb lesz kikerülni. A legrosszabb dolognak én a megszokást tartom, a környezetünk okolását a saját helyzetünkért és azt, ha különböző kifogásokkal ámítjuk magunkat. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezekkel előbbre fogsz majd kerülni? Ugyan… Boldog vége ennek már úgysem lesz! :D

34890-you-are-beautiful-you-are-strong-you-are-worth-it.jpg

Egy rossz kapcsolat olyan, mint egy függőség, nem tudod elképzelni nélküle az életed és nem tudod, hogy szabadulj meg tőle. Először inkább magadat szeresd, hogy utána mások is tudjanak.

Szóval lányok tessék csak szépen elhinni, hogy nők vagytok minden porcikátokban férfi nélkül is! Érezzétek jól magatokat, éljetek meg minden egyes pillanatot és ne hagyjátok, hogy a napok, hetek, hónapok, évek csak úgy elmenjenek mellettetek! ;)

Dóri