~Best of 2016~

Az éves összegző posztokat azért szeretem, mert igazából a következő évben pont ugyanekkor kap értelmet az egész. Eltelik egy év és elolvashatod azt, amit tavaly ilyenkor leírtál: a pozitív gondolatokat, a boldog pillanatokat, az élményeket. Ebben az évben rá kellett jönnöm, hogy bizony az élet nem haboskakaó és a sors vagy nevezzük bárminek, vagy akár te magad is alapvetően úgy tudsz borítani mindent, hogy csak úgy kapkodod a fejed. A pillanat törtrésze alatt borulni tud minden, ami teljesen átírhatja sorsot alakulását. Ezért most 6 pontban szedtem össze, ami nálam tényleg Life Changing Moment volt és egyben felismerés is a tavalyihoz képest.

good-bye2016-wallpapers.jpg

  1. Merj nagyot álmodni!

A Bakancslistámból valóra tudtam váltani két dolgot: végre voltam tengerparton és eljutottam a Sziget fesztiválra. Ez a két esemény volt az év legje. Imádtam.

Az írás immáron 2 éve az életem része és a kisebb hullámvölgyeket eltekintve elmondhatom, hogy úgy halad, ahogy tervezem.  Vannak együttműködéseim, felkéréseim és újságíróként – leírni is hihetetlen - de fizetést is kapok ezért. Ez azért durva, mert sosem ezért csináltam és csak a legvadabb álmaimban SE gondoltam erre, hogy egyszer ez bekövetkezik. Ilyen hamar meg pláne nem. Apropó újságírás. Az Európai Ifjúsági Portálon január óta publikálok cikkeket, erre nagyon büszke vagyok és igyekszem mindig jobb lenni, sokat tanulni, fejlődni. :)

  1. Az elvárások csalódáshoz vezetnek.

A naivitás okozta a legtöbb fejfájást ebben az évben. Naiv vagyok már beláttam, hiszen a legtöbbször emiatt szenvedek. Alapból nem feltételezek rosszat az emberekről és sosem feltételezem, hogy mások rosszat akarnak nekem. Nos, ez öreg hiba egy életre megtanultam. Ott b@sztak át ahol nem szégyelltek. Megtanultam a leckét. Jövőre csak és kizárólag magammal fogok foglalkozni és igen, ez lesz az oly divatos kifejezéssel élve az ÖNZŐ ÉVEM. Ámen.

giphy_6.gif

  1. A barátságok néha véget érnek.

A barátságról tavaly óta nem sokat változott a véleményem: figyeld meg, ha padlón vagy ki marad melletted. Nos, ez megtörtént és ez a szám még kevesebbre csökkent, amit cseppet sem bánok. A minőségi kapcsolatokra adtam a hangsúlyt, a többit meg szépen elengedtem, nincs értelme. Ennyi. Hiába hiszed, hogy csak azért mert te mindent megtennél valakiért az fordítva is úgy van. Általában nincs úgy. Bajban mutatkozik meg ki az, aki tényleg kitart melletted és ki az, aki az első problémás időszakban szépen csendben odébb áll. Szomorú, de valahol olvastam, hogy az ember 30 éves korára csak kevés barát marad meg, de ezek a kapcsolatok őszinték és igazak lesznek. Régebben nekem csak az volt a lényeg, hogy sok ember vegyen körül és észre sem vettem, hogy mennyire üres kapcsolataim voltak. Ma már egy kezemen meg tudom számolni a barátaimat de legalább itt van tartalom.

giphy_1_2.gif

  1. Az őszinteségről

Azt mindig kihangsúlyozom, hogy az őszinteség számomra az egyik legfontosabb dolog. Őszinteség nélkül nincs bizalom és bizalom nélkül már nem működik az egész. Szerencsétlen dolog az, ha valaki eljátssza a bizalmad, azért mert nem mer őszinte lenni veled. Sajnos a későn jövő megvilágosodás meg olyan, mint halottnak a csók: teljesen felesleges. Ha őszintén elmondod, hogy bizony tettél valamit, ami nem éppen jó vagy tudsz valami olyan információt, ami alapjából megváltoztatja a másik gondolkodásmódját jó értelembe akkor a legrosszabb, amit tehetsz az a hallgatás. Szokták mondani, hogy az igazság mindig kiderül és akkor általában minden kiborul… A bizalom pedig olyan dolog, amit nagyon nehéz megszerezni, de egy pillanat alatt el lehet veszíteni és általában helyrehozhatatlan sebeket okoz. Valami akkor megváltozik és sosem lesz már olyan, mint előtte.

tumblr_n8i0uzazie1ts7f01o1_500.gif

  1. A család

A család a legfontosabb az életemben, hiszen nélkülük nem itt tartanék. Szerencsés vagyok, hogy ilyen szüleim, testvérem, unokatestvéreim (és még sorolhatnám a rokoni szálakat) vannak. Azt hiszem, ez nem is szorul további magyarázatra, egyszerűen minden pillér erre épül.

  1. Az útkeresésről.

Ami nem szolgál ahhoz felesleges görcsösen ragaszkodni, saját magát csinálja vele ki az ember. A munkám során megtapasztaltam a mérhetetlen irigységet és rosszindulatot, ami miatt otthagytam az egészet, amiért addig éltem. Azóta már hálás vagyok ezért és annak az illető(k)nek is, hiszen emiatt ráébredtem, hogy sokkal többre vagyok képes és hivatott.

A teljes összeomlás után igazából az ember megkönnyebbül, és csak arra tud gondolni, hogy majd milyen csodálatos lesz megtalálni újból a kirakó darabjait és összerakni. Aki megtapasztalja a hatalmas mélységeket az borzasztóan tudja értékelni azt, amikor minden a helyére kerül. Nem számít, hogy mi fog történni én állok elébe, mert jövőre maximum megint ezt írom és próbálkozom újra meg újra…

825977.gif

A konklúzió

A jövő évre tekintve is elmondhatom, hogy az írást ugyanígy folytatom tovább és remélem, hogy szeretni fogjátok továbbra is. :) Az biztos, hogy rengeteg tervem van és a változás szele már eléggé a küszöbön van. Mindenkinek azt tudom tanácsolni továbbra is, hogy merjen lépni, merjen változtatni az életén, ha boldogtalan. Egy negatív szituációba besüppedni a lehető legrosszabb. Legyetek kitartóak, vállaljátok fel a véleményeteket, az álmaitokért tegyetek meg mindent és sose hagyjátok, hogy bárki is elhitesse azt, hogy nem vagytok elég jók!!! Gyűjtsétek az élményeket és még a rossz helyzetekben is próbáljatok meg pozitívak maradni. :)

tumblr_lnssyhb9fw1qkmpj8o1_500.gif

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Dóri