A tökéletes vihar

Az utóbbi 3 hónapban nem írtam személyes jellegű írást és ez egyáltalán nem véletlen.  Az elmúlt 9 hónapban hatalmas változások történtek az életemben kívül belül és olyan jellemfejlődés következett be a 30. szülinapom környékén, amire talán még én sem számítottam. Egyáltalán nem voltam ellene és úgy vártam ezeket a történéseket, mint a Messiást. A „kis bakos énem” megerősödött és átvette az irányítást a szenzitív halacska felett. Hogy mit jelent ez és mik történtek velem? Ebből a bejegyzésből megtudhatjátok. 

57d19a2c7af888af166edd1cde724a91.jpg

Azt mondják, hogy a csillagjegyed dominál egészen 30 éves korodig, amikor is az aszcendensed felerősödik. Halak vagyok bak aszcendenssel. A kis határozatlan, örök álmodozó halacskákat remekül tudja húzni a bakos attitűd: sokkal határozottabb, tökösebb lesz tőle az ember lánya. Nem is éreztem magamat olyan elveszve már, mint Némó a hatalmas tengerben.  Egy szó, mint száz, új munkahelyem lett úgy érzem, kezdek kiteljesedni és a szerelem is beköszöntött az életembe. Olyan érzések és célok fogalmazódtak meg az elmúlt 3 hónapban bennem, amiről fél évvel ezelőtt álmodni sem mertem. Azt hiszem, hogy arcon is nevettem volna azt, aki ilyet mond nekem. Most már az „én” fogalmát átvette a „mi” fogalma. Azt hiszem ezzel mindent el is mondtam. A párom, az én sziklám. Erősít, együtt fejlődünk és közben talán az eddiginél is nagyobb változásokat is élek át. Ezek néha megrémítenek, de tudom, hogy a jót nem elég megszerezni; azt meg is kell tartani, ami sokkal nagyobb munka. Nem kell ahhoz feladni a saját személyiséged, hanem szépen csiszolódni kell a másikkal. A legjobb, hogy ez a szerelem engem felemel, tettekre sarkall, és jobb ember szeretnék lenni minden egyes nap. Nagyon sokat vártam rá és amikor betoppant az életembe akkor bizony teljesen felforgatta a kis világomat. Mr. Big nekem olyan, mint a napsugár egy kis viharral lenne összemixelve. A tökéletes vihar. :)

soul-love.jpg

Amikor rosszul mennek a dolgaid aztán hirtelen minden happy lesz, akkor nagyon-nagyon tudod értékelni, hogy milyen szerencsés vagy. Nálam sincs ez másképpen, a kezdeti félelem, hogy most mi fog történni, hogy most fel kell adnom magam?! Ezek szépen elmúlnak, és az ember sodródik. Igen, sodródik és direkt használtam ezt a szót erre. Azt gondolom, hogy az ilyesmire nincsen recept és nincs olyan, hogy a tökéletes élet, kapcsolat, munka. Érezni fogod, hogy mikor leszel készen rá és hidd el, hogy pontosan akkor fog megérkezni az életedbe, amikor felkészültél rá. Se előbb se később. Pontosan akkor, abban a pillanatban, amikor tökéletes az időzítés és teljesen normális érzés, ha egy kicsit meginogsz, megijedsz vagy határozatlan leszel. Semmit sem szabad erőltetni, de ha érkezik, a jó azt bizony be kell tudni fogadni és ez sem egyszerű meló, sőt piszkosul nehéz meló. A negatív dolgokat valamiért könnyebben fogadjuk el viszont a pozitív dolgoknál egész egyszerűen beparázunk, nem merünk felhőtlenül örülni, megélni, mert rettegünk egy újabb csalódástól és legtöbbször saját magunk gátoljuk a boldogságunkat.

Minden hidat azonban nem lehet felégetni.

Mindenkinek vannak démonjai csak ugye normális esetben ezeket tudjuk kezelni és nem engedjük, hogy bekebelezzenek. A múlt viszont történelem és nem szabad hagyni, hogy hatással legyen a jelenünkre. Saját magam is bejártam egy hosszú utat, voltam már olyan népszerű amilyennek látni akartak. Menekültem már ugyanennek az apropóján és azt akartam, hogy felejtsenek el az emberek. Azt hittem önmagam vagyok, már de akkor is csak meg akartam felelni másoknak. Felégettem magam mögött mindent és voltam ezer méterrel a föld alatt. Kihasználtak, kihasználtam hagytam magam. Azt gondolom, hogy a szeretetért néha hajlamosak vagyunk rossz döntéseket hozni, mert azt gondoljuk ez a normális. Hozzáteszem, hogy természetesen nem az! A szeretetet nem lehet kierőszakolni, kikényszeríteni. Sose kérj elnézést az érzéseidért ezt az egyet nagyon megtanultam. Utálom, amikor azt mondják, hogy különleges vagyok: garantálhatom, hogy egyáltalán nem tartom magam annak. Egyetlen dolog van, amiért talán mégis; nem félek kimondani az érzéseimet és nem értem, hogy miért néznek rám emiatt furán, mert intenzíven megélek mindent. Nem vagyunk egyformák; ha nevetek erősebben nevetek, mint bárki más. Ha sírok keservesebben sírok, mint más. Miért kellene elnézést kérned azért, mert vannak érzéseid? Mert mered kimutatni, hogy igenis van, amikor fáj és ez nem egyenlő azzal, hogy te gyenge vagy. Sokkal gyengébb az, aki mindig azt mutatja, hogy ő összeszorított fogakkal mindent kibír, mert ők szoktak általában összeomlani egy bizonyos idő után. Sose magyarázkodj emiatt. Ne gondold azt, hogy mert néha hatalmas viharok dúlnak benned valami gond van veled. Semmi gond sincs és egy percre se hagyd, hogy akárki is letérítsen az utadról! Hagyd, hogy érezz, szeress.

heart-lollipops.jpg

Pumpáljon a véred, dobogjon a szíved. Érezd, hogy élsz! Ragyogj, mint egy napsugár! Ez a sok vihar előbb utóbb meghozza a tökéletes vihart az életedbe, ami mindent elsöpör és a rombolás áldás. Áldás, mert valami új, valami szebb, valami jobb születik belőle. A viharból egy teljesen más emberként fogsz kisétálni. Szorítsd magadhoz azt, aki lent van, akiről azt hiszed, hogy hisztis, hogy nem érdemel meg valamit, mert általában ilyenkor van a legnagyobb szüksége rád. Ne azt kérdezd, hogy: „Neked már megint mi a bajod?” Ezzel nem segítesz, csak rontasz. Kérdezd meg, hogy miért vagy ilyen, történt valami? Egyből másképp hangzik. Ne legyél olyan nemtörődöm, mint az emberek többsége. Tedd bele a lelked az életed történéseibe és soha ne add fel!

Teremts a semmiből valami csodálatosat! Ez a túlélő definíciója.

Dóri